Pohjois-Savon Keskusta keskeyttää toistaiseksi tilaisuuksien järjestämisen koronaviruksen vuoksi.

Koronavirusepidemia leviää Italian lisäksi muihin maihin. Suomen tilanne on vielä varsin hyvä, mutta väistämättä virus tulee meillekin leviämään. Hallituksen, THL:n ja sairaaloiden ohjeistukset ovat näyttöön perustuvia. Vähemmän asiasta perillä olevat ovat vaatineet monenlaisia toimia, kuten lentokenttien lämmönmittauksia, kaikkien julkisten paikkojen sulkemisia tai eristyssairaaloiden järjestämistä. Näillä toimilla ei kuitenkaan ole osoitettu olevan merkitystä tulevan epidemian estoon. On toimittava viranomaisohjeistuksen mukaan. On huolehdittava omasta käsien pesusta, ja lievienkin oireiden ilmaantuessa on jäätävä kotiin.

Tänään 12.3.2020 on Keskustan johdon ja puoluetoimiston palaverissa annettu suosituksia puolueen työntekijöille koronavirustilanteen vuoksi. Kaikkien puolueiden puoluesihteereiden kesken on sovittu, että puolueiden yleisötilaisuudet perutaan ainakin pääsiäisen (12.4.) yli. Koska tilanne näyttää muuttuvan nyt varsin nopeasti, tämänpäiväinen piirihallitus on peruttu, ja tällä tiedolla joudumme myös siirtämään 3.4. suunniteltua piirin vuosikokousta. Kaikista uusista muutoksista piirin tapahtumissa ilmoitamme näillä sivuilla ja Facebook-sivuilla. Suositamme samaa järjestelyä kaikille jäsenjärjestöillemme.

Suomalaisen yhteiskunnan vahvuus on maltti, tehokas ja määräyksiin sitoutuva virka- ja hallintokoneisto ja väestön luottamus asiantuntijoiden ja johdon työhön tehdä parhaansa kansan eteen. Uskon että tällä asennoitumisella pystymme hidastamaan ja madaltamaan tulevan epidemian vaikutuksia ja näin selviytymään niin hyvin kuin mahdollista.

Koronavirusta vastaan ei vielä ole rokotetta, toisin kuin joka vuosi huonokuntoisia tappavaan influenssaan. Jokaisen oma vastuu omasta suojautumisesta ja lähimmäisten suojelusta on ratkaisevaa. Toivon siis, että ensi syksynä jokainen ottaa influenssarokotuksen ja ehkä tuolloin jo saatavissa olevan koronarokotuksen.

Antti Kivelä
Pohjois-Savon Keskustan puheenjohtaja