Pohjois-Savon Keskusta valitsi kansanedustajaehdokkaansa!

Pohjois-Savon Keskusta piti syyskokouksensa Kuopiossa 27.10. Piiri valitsi kokouksessa kansanedustajaehdokkaansa sekä teki muut henkilövalinnat. Lisäksi Pohjois-Savon Keskusta esittää Elsi Kataista Euroopan parlamentin vaaleihin keväälle 2019. Alla kokouksen kannanotto ja henkilövalinnat.
 
Kokouksen kannanotto:
Keskustan Pohjois-Savon piiri: Seuraavan hallituksen on tuettava alueiden elinvoimaa elinvoimapolitiikkaohjelmilla

 
Pohjois-Savon Keskustan mielestä alueet ovat joutuneet kovan rakennemuutoksen kohteeksi.  Erityisesti Itä-Suomi on joutunut luopumaan monista merkittävistä toiminnoista Etelä-Suomen hyväksi. Pohjois-Savon Keskusta pitää linjaa kestämättömänä. 
 
Keskustan mielestä suomalaiseen yhteiskuntaan on luotava aluepoliittinen visio 2020-luvulle. Aluepolitiikka on ennen muuta nähtävä elinvoimapolitiikkana: Pohjois-Savon Keskustan mielestä seuraavan hallituksen onkin valmisteltava maakuntien tulevaisuuteen tähtäävät elinvoimapolitiikkaohjelmat, jotka vahvistavat Suomen kilpailukykyä. Maakuntien on päästävä olemassaolonsa puolustelusta näyttämään alueiden erityisvahvuudet. Ne luovat maakuntiin uudenlaista vetovoimaa.
 
Vaikka Pohjois-Savo on kärsinyt julkisen hallinnon rakennemuutoksesta, sen elinvoimaa on kannatellut yksityisen sektorin tavoitteellinen työ. Investoinnit nykypäivään ja erityisesti tulevaan luovat työpaikkoja ja hyvinvointia koko maakuntaan. Alueet on laitettava töihin omiin vahvuuksiinsa nojaten. Moderni maatalous ja teollisuus edistävät myös kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttamista maakunnassa. Edellytämme myös, että maakunta- ja sote-hankkeet saatetaan päätökseen. Niihin liittyvä valmisteleva työ on tehty maakunnissa valmiiksi. 
 
Eduskuntavaaleihin Pohjois-Savon keskusta valmistautuu voitontahtoisena ja vastuullisena alueiden ja peruspalveluiden puolustajana. Keskusta lähtee Savo-Karjalassa tavoittelemaan suurimman puolueen asemaa ja kuutta kansanedustajapaikkaa. 
 
Pohjois-Savon Keskusta valitsi puheenjohtajakseen Sallamaarit Markkasen ja varapuheenjohtajiksi Juho Pahajoen ja Mira Kokkosen.

Pohjois-Savon Keskusta nimesi piirikokouksessaan 27.10. yhdeksän ehdokasta. Loput 6 ehdokasta valitsee Keskustan Pohjois-Karjalan piiri. Ehdokkaaksi asetettiin: klikkaamalla löydät ehdokkaiden esittelyt Pohjois-Savon Keskusta ehdokkaat(1)

Saara Hanhela
Antti Kivelä
Vesa Linnanmäki
Sallamaarit Markkanen
Auli Piiparinen
Matti Kärkkäinen
Kati Partanen
Juha-Pekka Rusanen
Hannakaisa Heikkinen