Syyskokouksen kannanotto

Kannanotto

17.11.2017


Keskustan Pohjois-Savon piiri: Matti Vanhanen Suomen tasavallan presidentiksi

Keskustan Pohjois-Savon piiri tukee seuraavaksi Suomen tasavallan presidentiksi Matti Vanhasta. Hän on ehdokkaista ulkopoliittisesti kokenein ja osaavin, jolla on parhaat verkostot.

Keskustan piirikokous on huolissaan maaseudun ja kaupunkien välisestä vastakkainasettelusta, joka on entisestään voimistunut. Istuva presidentti Sauli Niinistö ei ole onnistunut lieventämään tätä vastakkainasettelua.  

Keskustan Matti Vanhasen ajattelu lähtee siitä, että koko Suomea ja kaikkia suomalaisia tarvitaan. Keskeltä tulevana hänellä on parhaimmat edellytykset vetää ääripäitä toistensa luo, puhkoa kuplia, purkaa vastakkainasetteluja ja pitää Suomi yhtenä.

Piirikokouksen mielestä presidenttinä Vanhanen jatkaisi Suomen pitkäaikaista, yhdessä sovittua ja suomalaisten enemmistön tukemaa ulko- ja turvallisuuspolitiikan linjaa, johon ei kuulu Nato-jäsenyys.

Presidentinvaalien ensimmäisen kierroksen vaalipäivä 28.1.2018 lähenee. Jotkut antavat ymmärtää, että vaalit on jo ratkaistu. Keskustan piirikokous muistuttaa, että yhtään ääntä ei ole vielä annettu.